BIOGRAFIE

Lees in deze biografie meer over Pearl Jozefzoon. Pearl (1985) is een ster in muziek: ze is zangeres, songwriter, zangcoach en dirigent.

Hoe het begon…
Pearl begon met zingen in de kerk en werd thuis muzikaal opgevoed door haar broers. Na de Havo volgde ze het conservatorium in Tilburg. In 2008 behaalde Pearl haar diploma. Ze speelde hierna mee in diverse theatershows en musicals geproduceerd door het musicalproductiebedrijf van Albert Verlinde.

TV
In 2010 deed Pearl mee aan het eerste seizoen van The Voice of Holland, waar ze opviel door haar loepzuivere stem en professionele performance. Ze eindigde als tweede. Vanaf dat moment was haar carrière als solo-artiest een feit. Ze stond met Nick & Simon vier keer in een uitverkocht Gelredome met Symphonica in Rosso en won het tv-programma Van Popster tot Operaster.

Debuutalbum
In 2013 bracht Pearl haar debuutalbum ‘The Time is Now’ uit, een cross-over tussen pop en klassiek, opgenomen met groot orkest in de beroemde Galaxy Studio’s in België. In het voorjaar van 2014 stond Pearl in het theater met een Nederlandstalige bewerking van de Mattheüs Passion, samen met Jan Roth.

Musicals
Van september 2014 tot februari 2015 schitterde Pearl als hoofdrolspeelster in de musical Dreamgirls van Albert Verlinde Entertainment. In maart 2015 stond Pearl opnieuw in het theater met een Nederlandstalige bewerking van de Mattheus Passion.

Meer eigen werk…
Begin 2016 bracht Pearl haar EP ‘Forward’ uit, een pop/country-plaat met zelfgeschreven nummers. De EP werd zeer positief ontvangen. Eind 2017 verscheen Pearls kerstalbum ‘Het Licht komt eraan’. Pearl is al van jongs af aan fan van kerst, en heeft ieder jaar veel kerstoptredens. Op deze cd brengt ze kerst in huiskamersfeer naar de luisteraar toe, met eigen Nederlandse hertalingen van bekende en minder bekende kerstliederen. 

Genade
Het was jarenlang een droom van Pearl om een album op te nemen waarin Pasen centraal staat. Die wens ging in 2020 in vervulling. Pearl lanceerde op Aswoensdag haar Paasalbum ‘Genade’. Dit is het vierde album van Pearl. Op de cd staan twaalf Nederlandstalige songs die een inkijkje geven in het leven en lijden van Jezus. Met ‘Genade’ laat Pearl horen wat Pasen voor haar ten diepste betekent.

Persoonlijk
Pearl is een getalenteerde zangeres met een indrukwekkende trackrecord in de muziek, maar wie is ze nog meer? Pearl woont samen met haar dochter Naomi en zoon Ezra in het midden van het land. Ze is één van de weinige vrouwen in de wereld die niet van chocola houdt, maar je kunt haar wakker maken voor een lekkere stroopwafel! Anderen omschrijven Pearl als een vriendelijke en betrokken dame die niet alleen met haar stem anderen weet te ontroeren, maar ook met haar warme persoonlijkheid.